Music On Black VinylBeoordeling Vinyl

M (Mint): Het vinyl en de hoes is in nieuwstaat en nog nooit gedraaid, vaak is deze ook nog verzegeld.

NM (Near Mint): Het vinyl bevat geen fouten en speelt perfect af, het vinyl is helder en glimmend, en het label is zonder beschadigingen. De hoes vertoont geen sporen van slijtage en ziet er bijna als nieuw uit. NM is de hoogste gradatie die word toegekend aan een geopende/gespeelde plaat.

EX (Excellent): Het vinyl ziet er bijna perfect uit, maar kan heel kleine onvolmaaktheden bevatten, zoals minimale haarlijnkrasjes ( hoesvegen) die de kwaliteit van het geluid niet beïnvloeden. Het vinyl is helder en glimmend en het label is schoon en zonder beschadigingen. Hoezen hebben nauwelijks slijtage en verkeren in een uitstekende staat..

VG+ (Very Good Plus): Het vinyl vertoont sporen van gebruik, kleine krasjes, maar met minimaal effect op de kwaliteit van het geluid. Het vinyl ziet er nog steeds goed uit, het label kan kleine imperfecties vertonen, maar nog steeds schoon. Dit zijn de LP’s/singles die gebruikt zijn maar goed onderhouden. Bij hoezen zijn er sporen van minimale slijtage zichtbaar (vaak langs de randen), maar de hoezen verkeren wel in een goede staat. Er kan een plekje van een prijssticker op de hoes zichtbaar zijn, een klein geschreven naam, of een knipje in de hoes (Bij Amerikaanse Cut-out lp’s).

VG (Very Good): Het vinyl heeft duidelijke krasjes die ruis of lichte kraak kunnen geven, maar de muziek niet overstemmen. Vaak is de ruis of lichte kraak het duidelijkst hoorbaar bij rustige stukken in de muziek. Het label en de hoes kunnen kleine scheurtjes, plakbandrestjes, een stickertje en/of handschrift bevatten maar is nog steeds acceptabel.

G+ (Good Plus): Duidelijk gespeeld, flets en grijsgekleurd vinyl met diepere krasjes die afleidende geluiden maken tijdens het spelen (kraken etc.) De plaat speelt nog steeds zonder over te slaan, maar verkeert in een zeer matige staat. Het label kan duidelijk beschadigingen vertonen. De hoes verkeert in een slechte staat, met duidelijke slijtage, scheurtjes.